با حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی انجام شد؛

برگزاری چهارمین جشنواره ایده‌های‌ برتر و اختراعات در حوزه مدیریت شهری

با حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی انجام شد؛

 
چهارمین جشنواره ملی ایده‌های برتر و اختراعات مدیریت شهری با محوریت تبریز 2018همانند جشنواره‌های منطقه‌ای رویش برگزار شد. 
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، تفكر، نظریه‌پردازی و ايده، سنگ بناي تمامي پژوهش‌ها،‌ خلاقیت‌ها و نوآوری‌هاست، به همین منظور چهارمین جشنواره ایده‌های برتر تبریز 2018،  در راستای تحقق زیست‌بوم کارآفرینی مبتنی بر دانش و فناوری و  انسجام‌بخشی به ایده‌های خلاقانه شهروندان در حوزه‌های مختلف مدیریت شهری،  به پيشنهاد دبیرخانه تبریز 2018 شهرداری کلان‌شهر تبریز و حمایت ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی به‌عنوان مهم‌ترین جشنواره ايده استان در 10 محور طراحي و  در سطح ملی به اجرا گذاشته شد.
با در نظر گرفتن مهم‌ترین وظایف شهرداری تبریز همچون" حمایت از خلاقیت و نوآوری و ارج نهادن به مقام نخبگان ، برقراری ارتباط مشترک بین پژوهشگران و هنرمندان همچنین مسئولین شهر به‌منظور ایجاد انگیزه و استفاده از ابتکارات و دستاوردهای علمی و فرهنگی جوانان در راستای توسعه پایدار شهر تبریز" چهارمین جشنواره ایده‌های‌ برتر و اختراعات در حوزه مدیریت شهری برگزار شد.
بهره‌مندی از ظرفیت اجرایی شهرداری کلان‌شهر تبریز، برگزاری جشنواره دریکی از بناهای تاریخی ثبت‌شده در فهرست آثار ملی کشور( عمارت تاریخی شهرداری تبریز) به‌منظور توجه شرکت‌کنندگان بر لزوم حفظ و آشنایی با هویت‌های فرهنگی ایرانی ـ اسلامی کشور و تعداد بالای مخترعین راه‌یافته به مرحله نهایی داوری از خارج استان همچنین تعداد بالای مخترعین دارای تحصیلات تکمیلی( 48درصد) ازجمله ویژگی‌های چهارمین جشنواره ایده‌های‌ برتر و اختراعات در حوزه مدیریت شهری، است.
از سویی دیگر توجه دادن مدیران شهری به لزوم تغییر نگاه در مدیریت شهری و بهره‌مندی از توان سرآمدان، مستعدین و مخترعین صاحب ایده و فکر به‌عنوان سرمایه‌های ملی در مقابل اقتصاد سنتی متکی بر نفت و فروش فضاهای شهری و مشارکت کلیه دانشگاه‌های استان در بخش راهبردی علمی جشنواره و درنهایت کاهش چشمگیر هزینه‌ها از محل اعتبارات بنیاد ملی نخبگان از دیگر مهم‌ترین ویژگی‌های چهارمین جشنواره ایده‌های‌ برتر و اختراعات در حوزه مدیریت شهری، است که می‌توان از آن نام برد.
 
بر اساس این گزارش، بنیاد ملی نخبگان باهدف رونق بخشیدن به فضای ابتکار، انگیزه بخشیدن به جوانان و شناسایی اختراع‌های برگزیده و تسهیل مسیر حرکت آن‌ها به‌منظور رسیدن به محصولی دانش‌بنیان و تکمیل چرخه نوآوری و تبدیل دارایی‌های فکری به ثروت، اقدام به برگزاری جشنواره‌های اختراعات در طول 3 سال می‌کند.
بر این اساس با اخذ مجوز از معاونت برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان، چهارمین جشنواره ملی ایده‌های برتر و اختراعات مدیریت شهری با محوریت تبریز 2018 همانند جشنواره‌های ملی ـ منطقه‌ای‌ رویش بنیاد ملی نخبگان در تاریخ 18 الی 20 مردادماه سال جاری  توسط بنیاد نخبگان استان آذربایجان شرقی، شهرداری کلان‌شهر تبریز، دبیرخانه ستاد تبریز 2018 و با مشارکت دانشگاه‌های تبریز، علوم پزشکی تبریز، صنعتی سهند تبریز شهید مدنی آذربایجان، هنر اسلامی تبریز، آزاد اسلامی واحد تبریز، جامع علمی کاربردی استان و .... همچنین با حمایت بنیاد ملی نخبگان و ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و وزارت علوم تحقیقات و فناوری در محل عمارت تاریخی شهرداری تبریز برگزار شد .


محورهای اصلی جشنواره ایده‌های‌ برتر و اختراعات در حوزه مدیریت شهری
این رویداد در 10 محور اصلی عمران شهری، معماری، زیباسازی و سیما منظر شهری، محیط‌زیست، بهداشت مدیریت شهری و مدیریت پسماند، گردشگری و هنرهای مردمی، اقتصاد شهری و درآمدهای پایدار، فرهنگی اجتماعی هنری و ورزشی،  ترافیک و حمل‌ونقل بار شهری، فناوری اطلاعات، ارتباطات و رسانه، بافت‌های تاریخی و میراث ماندگار همچنین خدمات شهری و فضای سبز برگزار شد.


تشکیل شورای سیاست‌گذاری
به‌منظور برنامه‌ریزی و فراهم کردن مقدمات برگزاری جشنواره، شورای سیاست‌گذاری با حضور مدیران ارشد شهرداری تبریز و نیز رئیس بنیاد نخبگان استان در محل دبیرخانه ستاد تبریز 2018 تشکیل‌شده و طی جلسات برگزارشده در خصوص فرایند برگزاری جشنواره تصمیم‌گیری کردند.


تشکیل شورای علمی
در راستای تبیین شاخص‌ها و معیارهای ارزیابی طرح‌ها و نیز تعیین داوران بخش ایده جشنواره، شورای علمی جشنواره زیر نظر بنیاد نخبگان استان و با حضور معاونین پژوهشی دانشگاه‌های استان و مسئولین شهرداری کلان‌شهر تبریز تشکیل و طی جلسات برگزارشده اقدام به تصمیم‌گیری در این زمینه کردند.
بر طبق مصوبات شورای علمی جشنواره، مقرر شد بنیاد ملی نخبگان توسط هیئت‌داوران بنیاد ملی نخبگان و داوری ایده‌ها بر اساس شاخص‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توسط کمیته‌های داوری متشکل از اساتید دانشگاه‌های استان صورت گیرد.


اطلاع‌رسانی و ثبت‌نام
به‌منظور ثبت‌نام سامانه‌ای طراحی شد که در دو بخش مجزای اختراعات و ایده‌ها، امکان ثبت‌نام اطلاعات و ارسال مستندات را فراهم کرد
ارسال نامه به کلیه دانشگاه‌ها به‌منظور درج پوستر و لینک ثبت‌نام در تارنمای دانشگاه و کلیه دستگاه‌های اجرایی استان به‌منظور اطلاع‌رسانی به واحدهای تابعه ازجمله اقداماتی است که در راستای اطلاع‌رسانی پیرامون جشنواره به انجام رسیده است.


کلمات کلیدی
//isti.ir/ZuCe